тел. 02/952-6666   email: image  

Номинации за Годишни награди за пътна безопасност 2017

imageТова са номинациите за награди за пътна безопасност за 2017 година във всяка категория. Заявленията се приемат по и-мейл до 17 Декември 2017 г. на следния адрес: info@nagradi.org.
Нашето изтъкнато жури ще оцени постъпилите проекти в различните категории. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 30 Януари 2018 г. в "София Хотел Балкан" (Шератон).

Номинации за Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации.

 • Номиниран: Съюз на българските автомобилисти (СБА)
  Кампания: „3500 живота“: Кампания на Международната автомобилна федерация (FIA), в която СБА взима участие и провежда в България. rnКампанията е насочена основно към шофьорите, като дава 10 ценни съвета за всеки, които сяда зад волана. За целта в цялата страна са разпространени информационни материали за кампанията – постери и билбордове, организирана и подписка (www.fia.com/3500lives) за поставянето на пътната безопасност като основен приоритет в световен план. В центровете на СБА са организирани „Дни на безплатни услуги“, в които водачите да проверят напълно безплатно техническото състояние на своя автомобил.
  добавена на 10.11.2017 г.
 • Номиниран: Съюз на българските автомобилисти (СБА)
  Кампания "Паркирай телефона": „Паркирай телефона“ е кампания на FIA, която СБА проведе в България под призива „Щом ти се движиш, паркирай телефона“. Основният фокус на кампанията е върху последиците от използването на мобилен телефон в движение.
  добавена на 10.11.2017 г.
 • Номиниран: Сдружение "Трансформатори"
  Кампания: "Нарисувай ми ЗЕБРА": Творческа интерпретация на шест пешеходни пътеки в центъра на София по проект Нарисувай.БГ финансиран от Столична програма "Култура".
  добавена на 24.11.2017 г.
 • Номиниран: Сдружение Мирафиори
  Кампания: "Овладей пътя": Кампания за усъвършенстване на шофьорските умения. Инструктори с дългогодишен опит в автомобилния спорт предават теоритични и практически знания на водачи относно поведението на автомобила и правилни реакции в конкретни застрашаващи ситуации
  добавена на 13.12.2017 г.
 • Номиниран: Асоциация на българските застрахователи - АБЗ
  Юбилейна конференция по БДП: "Мирен договор за българските пътища" : Юбилейна конференция по пътна безопасност под надслов "Мирен договор за българските пътища" и благотворителен бал, средствата от който се даряват на Столична Община-район „Сердика” за провеждане на интерактивна обучителна програма по безопасност на движение и приложно колоездене за децата от училищата в района.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: Български Червен кръст
  Кампания: "Национален дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия": Осигуряване на финансова подкрепа за лечение и рехабилитация на деца, които вследствие на пътна злополука са получили различни по степен увреждания. Фондът работи активно и за превенция на пътния травматизъм и за опазване на живота и здравето на българските деца, организират се уроци по пътна безопасност и първа помощ, викторини за правилата на пътното движение, състезания за майсторско управление на велосипед и др.
  добавена на 18.12.2017 г.
 • Номиниран: Дамски клуб "Инер Уил", гр. Ботевград
  Инициатива: "Да запазим човешки живот": Събиране на средства, закупуване и поставяне на соларни предупредителни знаци на възлови места в града - пред училища, детски градини и кръстовища за преминаване на уличното платно.
  добавена на 18.12.2017 г.

Номинации за Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации.

 • Номиниран: “Каменица” АД
  Кампания: „Алкохолът е лош шофьор“ - десето издание: Десетото юбилейно издание на кампанията промотира отговорна консумация на алкохол и да ангажира повече и повече хора към отговорно поведение на пътя.
  добавена на 17.11.2017 г.
 • Номиниран: Автошкола "Василеви"
  Кампания: "Мисия Безопасност – благотворително състезание по пътна безопасност между компании": Благотворително състезание за водачи на автомобили, които познават и спазват правилата на движение.
  добавена на 13.12.2017 г.
 • Номиниран: "Дракон" ООД
  Писта "ДРАКОН", с. Калояново: Подготовка и квалификация на състезатели на затворен маршрут, обучение за майсторско и любителско кормуване на автомобили и мотоциклети,състезания и други дейности в сферата на автомобилизма; Поддръжка и стопанисване на съоръжението.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: "Рено Нисан България" ЕАД
  Национална образователна програма „Безопасност и мобилност за всеки“: Програма за обучение по пътна безопасност на ученици от 7 до 12 г., посредством специално разработени образователни материали – помагала и тестове за учители и ученици.
  добавена на 18.12.2017 г.
 • Номиниран: "НИС ПЕТРОЛ" ЕООД /Бензиностанции Газпром/
  Кампания: "Струва ли си?": Кампания за безопасно шофиране в рамките на която е въведено отговорното шофиране като правило за всички служители на НИС Петрол ЕООД; раздадени са брошури, на посетителите в бензиностанциите, с информация за глобите при нарушения на ЗДвП; Проведена е инициативата "Дете на пътя- повече от червен светофар! Означава- Спри!" насочена към най-малките участници в пътното движение; Създадена е onlin платформа с информация за кампанията.
  добавена на 19.12.2017 г.

Номинации за Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации.

 • Номиниран: Община Горна Оряховица
  Проект: "Площадка за БДП": Изграждане на площадка за изучаване на правилата за движение по пътищата в двора на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица.
  добавена на 17.11.2017 г.
 • Номиниран: Община Враца
  Проект: "Разработване и внедряване на софтуер, на интегрирани решения и IT одит": Чрез 36 видеокамери, монтирани на 13 възлови кръстовища в града, се заснемат различни нарушения и пътни инциденти. Иновативният за България софтуер разпознава номера, хора с маски, както и паднали на улицата хора.
  добавена на 24.11.2017 г.
 • Номиниран: Община Враца
  Инициатива: "Отбелязване на Световния ден на възпоменание на жертвите от ПТП": Излъчване на видео-материали и раздаване на информационни брошури на тема пътна безопасност; Състезание по приложно колоездене за деца и викторина с въпроси по пътна безопасност; Демонстрациии със симулатор за преобръщане на автомобил и алко-очила.
  добавена на 24.11.2017 г.
 • Номиниран: Община Враца
  Кампания: "Виж ме": Цветни пешеходни пътеки, изрисувани в близост до учебни и детски заведения в града, както и на места с голяма пешеходна активност.
  добавена на 24.11.2017 г.
 • Номиниран: Община Варна
  Кампания: "Не шофирай, ако си пил!" - девето издание: Кампанията се реализира на две нива – училищно и градско, като основните дейности се изпълняват от ученици доброволци чрез работа по метода „Връстници обучават връстници“.
  добавена на 29.11.2017 г.
 • Номиниран: Областна администрация гр. Враца
  Областно ученическо състезание "Да запазим децата на пътя 2017": Състезание между училищни отбори, класирали се на първо място в общински ученически състезания. Състезанието се реализира в 5 етапа, в които под формата на въпроси, тестове и игри са включени познавателните структури, залегнали в учебните програми на Министерство на образованието за учениците от 5, 6, 7 и 8 клас.
  добавена на 12.12.2017 г.
 • Номиниран: Областна администрация гр. Враца
  инициатива: "Отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП": "Отбелязване на Световния ден на възпоменание на жертвите от ПТП": Излъчване на видео-материали и раздаване на информационни брошури на тема пътна безопасност; Състезание по приложно колоездене за деца и викторина с въпроси по пътна безопасност; Демонстрациии със симулатор за преобръщане на автомобил и алко-очила.
  добавена на 12.12.2017 г.
 • Номиниран: Областна администрация гр. Бургас
  Инициатива: "Безопасността на движението е право и отговорност на всички": По повод Европейския ден без загинали на пътя на 19.11.2017 г. е проведено 24 – часово видеонаблюдение, записващо в реално време събитията и „брояч“ на деня , като детайли от всички произшествия с тежко ранени или с фатален край се записват и предоставят онлайн на обществеността.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: Областна администрация гр. Монтана
  Кампания: "Спаси живот! Намали скоростта!": Три инициативи за отбелязване на Глобалната седмица за пътна безопасност - раздаване на информационни брошури на водачи; Велопоход ; Конкурс за детска рисунка; Организиране и провеждане на областен кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя"; Отбелязване на Европейския ден без загинали на пътя и Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: Община Козлодуй
  Инициатива: "„Пресичай безопасно с Боби и Кели”: Изработка и поставяне на шест броя детски фигури, които са монтирани на възлови места в близост до училища в гр. Козлодуй.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: Областна администрация на Софийска област
  Детски спектакъл "В страната на знаците": Постановка, предназначена за деца в предучилищна възраст и деца от I до IV клас. По интерактивен начин – чрез песни, танци и игри, представлението показа на децата колко са важни пътните знаци и какво се случва, когато те не се спазват.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: РОУ гр. Пазарджик
  Състезание по БДП "Пътни знаци, правила - те ни пазят от беда": Общинско състезание по БДП с деца от подготвителните групи; Изложба с рисунки и апликации на тема БДП.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: Район "Южен",Община Пловдив
  Обучение "Безопасно движение на деца": Открити уроци с използване на мултимедии и на създадените детски площадки по безопасност на движението / вкл. мобилни/.
  добавена на 15.12.2017 г.

Номинации за Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност.

 • Номиниран: Дани Йорданов, “Господари на ефира”
  Репортаж "Опасен ремонт на ключов път създава хаос и предпоставки за ПТП": След репортаж за необезопасени ремонтни дейности на пътя Борован - Бяла Слатина, създавщи предпоставка за ПТП, са взети необходимите мерки за безопасно преминаване на автомобилите.
  добавена на 30.10.2017 г.
 • Номиниран: Георги Георгиев - "Нова телевизия"
  Репортаж: „Какви са скритите опасности по пътя към морето”: Какви са рисковете и опасностите по време на дълъг път. Репортажът е излъчен е на прага на летния сезон, когато се увеличава пътният трафик и представя информация за натоварени пътни участъци, възможни рискове, пътни настилки и съвети за безопасно шофиране.
  добавена на 24.10.2017 г.
 • Номиниран: Влади Василев, "Господари на ефира"
  Репортаж: Опасен път в София причинява катастрофи с тежки последствия: Апел за спешни мерки и обезопасяване на опасен пътен участък в гр. София.
  добавена на 30.10.2017 г.
 • Номиниран: Eва Веселинова, "Господари на ефира"
  Репортаж: Ромски деца се хвърлят пред коли в схема за изнудване на шофьори: Репортаж за ужасяваща схема, прилагана от роми у нас, които карат малчуганите да се мятат върху колите, за да излезе като инцидент по вина на шофьора и те да вземат пари.
  добавена на 30.10.2017 г.
 • Номиниран: Дани Йорданов, “Господари на ефира”
  Репортаж: Ром кара все едно е от Националната служба за охрана, бързал за кръщене: Куриозен случай, в който кола с фалшива сигнализация задминава с висока скорост комисар Тенчо Тенев - началник на отдел “Пътна полиция” към СДВР. Репортажът разкрива нахално поведение от страна на водачите и незаконно притежание на сигнализация за специален автомобил.
  добавена на 30.10.2017 г.
 • Номиниран: Петър Цанов, "Господари на ефира"
  Репортаж: Коне и крави в центъра на Ботевград: Безстопанствени коне и крави се разхождат по улиците и централната градска част на Ботевград като по този начин предизвикват не само смут в гражданите, но и непредвидени ситуации и предпоставки за ПТП в шофьорите.
  добавена на 30.10.2017 г.
 • Номиниран: Боби Ваклинов, "Господари на ефира"
  Репортаж: Боби Ваклинов на борба срещу наглото паркиране: Правилата важат за всички и трябва да се спазват.
  добавена на 30.10.2017 г.
 • Номиниран: Влади Василев, "Господари на ефира"
  Репортаж: Крава на магистралата и липса на ограда погубиха човешки живот: Една история за нелепата смърт на млад мъж, заради липсваща ограда на магистралата.
  Допускането на възможност животно да се окаже на магистралата е моментална предпоставка за ПТП, заради високата скорост, с която се движат автомобилите там. След репортажа магистралата беше обезопасена, а изпълнителния директор на АПИ подаде оставка малко след това.
  добавена на 30.10.2017 г.
 • Номиниран: Мия Димитрова, "Нова телевизия"
  Репортаж: „(Без) Опасно за живота” 3: Чрез експертименти с професионални шофьори и експерти, материалът показва проблемите при шофиране при зимни условия – презавиване и недозавиване на автомобилите, спирачен път, липсата на дистанция, работа на системите за сигурност.
  добавена на 16.11.2017 г.
 • Номиниран: Ваньо Стоевски
  Книга: "Състезанието пътен полицай на годината": Книга за историята на състезанието "Пътен полицай на годината".
  добавена на 15.11.2017 г.
 • Номиниран: Ивелина Драгнева, в. Телеграф
  Статии, отразяващ проблеми на пътната безопасност: През смартфона ги предаваме на КАТ; Всеки десети бяга след катастрофа; Катастрофите от лош път, а не заради скорост; Затвор за дръпка марихуана отпреди 14 дни; Три съдилища помилват джигитите; Ето къде и как дебне КАТ; Пускат кръв на пияни джигити; Две дами дължат по 100 бона на КАТ; Миг невнимание уби 378 души; Дебнат тайно ченгетата през таблет; 8087 чужденци хвърчат по пътищата ни.
  добавена на 23.11.2017 г.
 • Номиниран: Иван Лазов, БНР Радио Благоевград
  Рубрика: ”Автомобилен свят”: Всеки петък предлагаме на слушателите актуалната информация за пътната обстановка в страната и в Югозападна България. По-добра информираност на участниците в движението и коментари по жизненоважни проблеми, свързани с безопасността на движението.
  добавена на 27.11.2017 г.
 • Номиниран: Любомир Огнянов, "Канал 3"
  Разследване: “Офанзива с Любо Огнянов на лов за депутати джигити”: Експеримент, при който са проследени депутати от всички парламентарни групи, които шофират личните си автомобили и извършват редица нарушения на Закона за движение по пътищата и Правилника за движение по пътищата.
  добавена на 30.11.2017 г.
 • Номиниран: Пламен Христов, БНР Ловеч
  Разследване: "Автобусни превозвачи в Ловешко не спазват новите цени на билетите": Проверката установява сериозни нарушения на новите договори между Община Ловеч и превозвачите относно цените на билетите и броя на курсовете.
  добавена на 30.11.2017 г.
 • Номиниран: Николай Василковски, "Нова телевизия"
  Разследване: "Фирми принуждават шофьорите си да карат без почивка": Разследване за манипулирането на тахографи в камионите за международен превоз.
  добавена на 6.12.2017 г.
 • Номиниран: BMM - Български мотоциклетна медия
  Инициатива: "Училище за мото безопасност": Организиране и провеждане на беседи с ученици в различни градове, с цел да се привлече вниманието на децата и техните родители, на учителите и на всички останали участници в пътното движение към безопасността - на платното и извън него, в превозното средство и извън него.
  добавена на 12.12.2017 г.

Номинации за Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища.

 • Номиниран: ДГ № 44 ”Валентина Терешкова” - гр. Варна
  Кампанията: „Училище за пешеходци”: Изработване и раздаване на флаери „ПАЗИ МЕ, НЯКОЙ МЕ ОБИЧА!“; Блиц-интервю с родителите с провокативни въпроси; Беседа на открито и разиграване на реални ситуации с униформен служител.
  добавена на 30.10.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Слънчо" - гр. Пещера
  Инициатива: "Туризма и БДП в детската градина": Чрез туристически походи, децата се запознават с различни превозни средства и начините им на придвижване, пътните знаци и пътна обстановка, както и правилата за безопасно поведение по пътища, улици, туристически и екопътеки.
  добавена на 13.11.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Дружба" - гр. Асеновград
  Кампания: "Сигурни на пътя": Организиране и провеждане поредица от събития, свързани с пътната безопасност и поведението на децата като участници в пътната среда.
  добавена на 14.11.2017 г.
 • Номиниран: СУ „Георги Алексиев Каравелов“, гр. Шивачево
  Проект: "Твоят час": Поредица от инициативи за пътна безопасност, реализирани по Проект “Твоят час” на МОН, чрез които ученици от пети клас начуават основни правила и начини за придвижване в градска среда и извън населено място.
  добавена на 16.11.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Зорица", с. Говедаре
  Кампания: "Може ли по улицата да се движиш безопасно – няма страшно": Подобряване на материалната база на детската градина - обновяване на площадка за БДП; подновяване табла по БДП; изработка на светофари и някои важни за децата пътни знаци; Провеждане на различни инициативи с активно участие на децата с цел повишаване на знанията им по БДП.
  добавена на 30.11.2017 г.
 • Номиниран: 109-то ОУ „Христо Смирненски“, гр.София;
  Кампания: "Цената на човешкия живот на пътя": За пета поредна година в училището се организира „Седмица на безопасността“, в която чрез различни активности учениците от всички класове се запознават с правилата за безопасност на пътя.
  добавена на 27.11.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Дъга", гр. Пловдив
  Кампания: "Вече съм голям и правилата знам": Организиране и провеждане поредица от събития свързани с пътната безопасност и поведението на децата като участници в пътната среда.
  добавена на 30.11.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Слънце", гр. Пловдив
  Инициатива: "Образователен кът по БДП": Обособяване на пространство в детската градина, където децата се запознават с особеностите и правилата на пътното движение.
  добавена на 5.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Слънчо", гр. Пазарджик
  Кампания: "Детска полицейска академия" : Обучение на деца по БДП, посредством ситуации в реална пътна обстановка, запознаване със служители от Пътна полиция и техните верни помощници полицейските кучета.
  добавена на 8.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Радост", гр. Пазарджик
  Инициатива: „На улицата не е опасно щом спазваш правилата“: Поредица от мероприятия с цел изграждане на знания и умения у детето за превозни средства, пътни знаци, маркировка, средства за регулиране на движението, както и поведението му като пешеходец и пътник в превозно средство.
  добавена на 8.12.2017 г.
 • Номиниран: ОУ "Свети свети Кирил и Методий", гр. Ветрен
  Кампания: "Децата нямат спирачки": Поредица от инициативи за БДП - Изработване на пътни знаци; Провеждане на викторини; Ученически и родителски автопатрул.
  добавена на 11.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Изгрев", гр. Пещера
  Кампания: "На червено спри - на зелено премини –спаси живот": Поредица от инициативи за повишаване културата на пътя, чрез обучаващи, игрово-познавателни и практически ситуации.
  добавена на 11.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Юначе", с. Юнаците
  Кампания: "Правила, правила, те ни пазят от беда": Инициативи насочени към изграждане на елементарни представи и понятия за култура на движение, правилно и безопасно поведение на пътя.
  добавена на 11.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Иглика", гр. Пещера
  Кампания: "Уча се сам да се движа безопасно": Инициативи с цел разширяване и обогатяване знанията и уменията на децата за движението по пътищата и превръщането им в поведение за съхранение, отговорност и дисциплина.
  добавена на 12.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Пламъче", гр. Ямбол
  Кампания: "На улицата всеки знае – не бива да се тича и играе": Поредица по инициативи за възпитаване и обучение на децата за формиране на знания и умения по пътна безопасност и превръщането им в поведение за съхранение, отговорност и дисциплина за бъдещата им социализация в училище.
  добавена на 12.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Детелина", с. Паталеница
  Проект: "Аз познавам пътните знаци": Запознаване на децата с правилата за БДП; изработване на пътни знаци и послания към шофьорите от децата в детската градина и техните родители.
  добавена на 12.12.2017 г.
 • Номиниран: 12-то СУ "Цар Иван Асен ІІ", гр. София
  Проект: "По пътя на БДП": Различни кампании и инициативи за БДП: тренинги на учебната площадка в двора на училището; рисунки на асфалт; създаване на книга за БДП; конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”; изложби; отбелязване Световния ден за възпоменание жертвите от ПТП.

  добавена на 12.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Ралица", с. Белащица
  Кампания: "Добрият светофар": Различни инициативи за формиране на отговорно отношение у децата към въпросите свързани с безопасно движение по пътищата, основни умения за разпознаване и оценка на опасните ситуации в движението по пътя .
  добавена на 13.12.2017 г.
 • Номиниран: 10-то ОУ "Алеко Константинов", гр. Перник
  Кампания: "Деца създадоха за деца": Основната инициатива е създаването на книжка от деца за деца. Всички рисунки, стихотворения, гатанки са измислени от децата от 2-ти "Д" клас. Книжката се издава от училището и се дава на малките ученици.
  добавена на 13.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Пъстро хвърчило", с. Бяга
  Инициатива: "Нека няма тъга по лицата им!": Седмица посветена на пътната безопасност, в която са реализирани различни инициативи с участието на всички деца от детската градина и техните родители, педагогическият и помощният персонал, работещ в детското заведение, служители на РУ „Полиция“ – гр. Пещера.
  добавена на 13.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Валентина Терешкова", гр. Пазарджик
  Проект: „На моята улица правилата са важни- нашият Живот е с предимство” : Различни инициативи за изграждане на умения за безопасно предвижване като пешеходци и повишаване на пътната култура на детето.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Деница", гр. Пещера
  Инициатива: "Моята улица!": Състезателни игри, кратки етюди и гатанки на тема пътна безопасност;Изработване макет на пътно платно; Изложба на рисунки на тема пътна безопасност; наблюдение на светофар, пешеходна пътека, кръгово движение, пътни знаци и други елементи на пътната среда и участници в пътното движение.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Райна Княгиня", гр. Панагюрище
  Кампания: "И малките деца добре познават правилата за безопасност на улицата": Множество инициативи по време на които са реализирани игрово-познавателни и практически упражнения по БДП, решаване на казуси, куклен театър и наблюдение на улично движение.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Д-р Едгар Бороу", гр. Пловдив
  Кампания: "Да се движим безопасно": Провеждане на различни мероприятия на тема БДП с децата от детската градина, както и анонимна анкета с родители на тема "Познава ли вашето дете правилата за безопасно движение по пътищата?".
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: СУ "Христо Смирненски", гр. Септември
  Инициатива: "Ориентирам се правилно в пътна ситуация": Изграждане на кабинет по БДП в училището.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ №2 "Осми март", гр. Търговище
  Инициатива: "Детска олимпиада по безопасност на движението": Състезания между отбори от 16 детски градини за изпълнение на определени задачи, като преминават през пешеходните пътеки на регулирани кръстовища и стриктно спазват светлините на пешеходните светофари; Управление на велосипеди и тротинетки по велоалея спазвайки вертикалната и хоризонтална маркировка; Изграждане на закрит център по БДП;
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Слънчице", гр. Козлодуй
  Проект: "Да опазим децата": Организиране и провеждане на различни инициативи по БДП - Организиране на
  клуб "Безопасност"; Презентации, беседи по групи; Игри с родители; Изготвяне на тематични дипляни и брошури и др.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: Студентски съвет към УХТ гр. Пловдив
  Кампания: "Празнувай отговорно" 2016-2017 г.: Кампания във връзка с превенция на пътните произшествия със студенти и млади хора,насочена срещу употребата на алкохол, наркотици, скорост и други причини за катастрофи.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: ОУ "Алеко Константинов", гр. Пловдив
  Кампания: "Мир на пътя": Монтиране на: интерактивна учебна площадка по БДП; Паркинг със стойки за велосипеди; Активно използване на виртуалната платформа за обучение по безопасност на движението по пътищата ”На улицата”;
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ №90 "Веса Паспалеева", гр. София
  Кампания: "Животът е безценен!": Създаване и отпечатване на детска книжка – помагало по БДП; В рамките на „Седмица на бащата“, децата показаха знанията си за уличното движение заедно със своите бащи; Участие на децата и техните родители в закриването на закриването на мото сезона;Изложба на рисунки на тема: „Моторите на пътя“ и други инициативи за повишаване знанията по БДП.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: СУ "Христо Ботев", гр. Септември
  Инициатива: "Спазвай правилата – бъди пример за всички: След като децата се запознават с работата на пътния полицай и влизат в ролята на контролни органи и по този начин се сблъскват с реални ситуации, свързани с нарушаване на правилата за движение от страна на водачи на МПС и пешеходци.
  добавена на 15.12.2017 г.
 • Номиниран: ОУ "Неофит Рилски", гр. Велинград
  Кампания: "Движа се безопасно по улиците - искам да се прибера жив и здрав вкъщи": Ежеседмични обучителни игри за безопасно движение по елементите на пътната среда, тренинг обучение при пресичане на светофар с велосипед и пеш.
  добавена на 18.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ №155 "Веселина", гр. София
  Кампания: "Запази ме на пътя - с моите права и отговорности": Чрез поредицата от ефективни действия/ най-вече играта като приоритетна дейност, метод, техника / и на база доказана връзка между двигателната активност и дееспособност с безопасното поведение на пътя, акцент са иновативни практики за култура на движение на децата пешеходци и популяризирането им.
  добавена на 18.12.2017 г.
 • Номиниран: Академичен клуб "Четири колела" към РУ "Ангел Кънчев"
  Проект "SPEED" – Безопасност на движението : Създаване на условия за ограничаване на ПТП в градска среда и подобряване на организацията на движение чрез изследване на влиянието на високата скорост при управление на МПС в регулирани градски условия.
  добавена на 18.12.2017 г.
 • Номиниран: СУ "Методий Драгинов", с. Драгиново
  Кампания: "Знам как най-безопасно да стигна до училище": Инициативи за БДП - Интегриран практически открит урок в двора; Маркиране на пешеходни пътеки в района на училището; Провеждане на беседа с участието на служители от РУ на МВР- Велинград.
  добавена на 18.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Детски рай", гр. Велинград
  Кампания: "Детето на пътя – със знание и опит": Различни инициативи за БДП, в които чрез развлекателни и подвижни игри малчуганите учат правилата за безопасно движение, разпознават светлините на светофара и някои от най-важните за тях пътни знаци.
  добавена на 17.11.2017 г.
 • Номиниран:

  добавена на 28.12.2017 г.
 • Номиниран: ДГ "Пролет", гр. Пазарджик
  Кампания: "Детска академия по безопасност на движението": Възпитание по БДП на деца и родители, чрез разнообразни игрови и практически дейности възпитаваме у подрастващите дисциплинираност, отговорност, организираност и безопасно поведение на улицата като пешеходци с придружител, като пътници.
  добавена на 5.01.2018 г.
 • Номиниран: ДГ №96 "Росна китка", гр. София
  Кампания: "Аз съм малък, но знаещ правилата по БДП": Повишаване културата по БДП на деца и родители, чрез различни игри и ситуации; Обновяване на базата по БДП в детската градина - закупуване на велосипеди и светлоотразителни жилетки; пътни знаци и конуси и др.
  добавена на 5.01.2018 г.

Номинации за Специална награда на служител на пътна полиция, с личен принос (предотвратил пътен инцидент, участвал в спасяване на пострадали при ПТП или оказал помощ на такива хора).

 • Номиниран: инспектор Ботьо Гиргинов - Пътна полиция, ОД на МВР - Пловдив
  Дейност по превенция: Кампании и мероприятия за пътна безопасност, насочени към подрастващи, велосипедисти, пешеходци.
  добавена на 20.11.2017 г.
 • Номиниран: мл. автоконтрольор Красимира Балтова и мл. автоконтрольор Венцислав Стоилов - Пътна полиция, ОД на МВР - Кюстендил
  Предотвратяване на пожар с опасни последици: Чрез своевременните си и адекватни действия предотвратяват пожар, възникнал в склад за дървен материал, до който се намира новострояща се бензиностанция. В следствие на предприетите мерки от двамата служители, са избегнати нанасянето на сериозни вреди на частна и публична собственост.
  добавена на 19.12.2017 г.
 • Номиниран: мл. автоконтрольор Иван Тодоров - РУ на МВР – Костинброд към ОД на МВР – София
  Спасяване на човешки живот: Животът на 19 годишен водач е бил застрашен в следствие на челен сблъсък между два автомобила. Бързата реакция и адекватни действия от страна на служителя са били решаващи и са довели до спасяването на младежа.
  добавена на 19.12.2017 г.